Hiszpańskie oliwki Espanita

Oliwki zielone z papryka ESPANITA

Oliwki zielone nadziewane pastą paprykową

Najpopularniejszy w Polsce typ oliwek – oliwki hiszpańskie z pastą paprykową.

Składniki
Wartości odżywcze
Opakowanie

Oliwki, woda, pasta paprykowa 12,86% (papryka, zagęstniki: alginian sodu, guma guar, substancja wiążąca: chlorek wapnia), sól, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy

Produkt pasteryzowany.

Wartości odżywcze w 100 g produktu:

Energia 646 kJ / 157 kcal
Tłuszcz: 15 g
  w tym kwasy nasycone: 3 g
Węglowodany: 3,2 g
  w tym cukry: 0,1 g
Białko: 1 g
Sól: 4,0 g

  • 156 ml / 140 g / 85 g
  • 244 ml / 230 g / 135 g
  • 935 ml / 920 g / 550 g

słoik szklany

Oliwki czarne drylowane

Drugi najpopularniejszy w Polsce typ oliwek – oliwki hiszpańskie czarne drylowane.

Składniki
Wartości odżywcze
Opakowanie

Oliwki, woda, sól, stabilizator: glukonian żelazawy

Produkt sterylizowany.

Wartości odżywcze w 100 g produktu: 

Energia 654 kJ / 158 kcal
Tłuszcz: 14 g
  w tym kwasy nasycone: 2,5 g
Węglowodany: 5,5 g
  w tym cukry: 0,1 g
Białko: 1,2 g
Sól: 3 g

  • 156 ml / 140 g / 65 g
  • 244 ml / 230 g / 100 g
  • 935 ml / 920 g / 450 g

słoik szklany

Oliwki czarne drylowane ESPANITA
Oliwki zielone drylowane ESPANITA

Oliwki zielone drylowane

Ostatni z trzech najpopularniejszych w Polsce typów oliwek – oliwki zielone drylowane.

Składniki
Wartości odżywcze
Opakowanie

Oliwki, woda, sól, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy

Produkt pasteryzowany.

Wartości odżywcze w 100 g produktu:

Energia 681 kJ / 165 kcal
Tłuszcz: 16 g
  w tym kwasy nasycone: 3 g
Węglowodany: 3,4 g
  w tym cukry: 0,1 g
Białko: 1,2 g
Sól: 3,8 g

  • 156 ml / 140 g / 65 g
  • 244 ml / 230 g / 100 g
  • 935 ml / 920 g / 450 g

słoik szklany