Różowa sól himalajska Sole Świata

Grubo i drobno mielona

Himalajska sól różowa jest najczystszą solą ze wszystkich jakie używa się w kuchniach całego świata. To sól wolna od zanieczyszczeń, nie zawierająca żadnych dodatków, charakteryzująca się zbilansowanym smakiem. Sól himalajska jest zrównoważona i ma krystaliczną konsystencję o naturalnej charakterystycznej różowej barwie. To produkt w 100% naturalny, powstały z ogromu minerałów znajdujących się na dnie mórz pierwotnych. Morza wysychając 250 milionów lat temu ukryło najcenniejsze minerały pod tworzącymi się górami osłaniając od negatywnych wpływów zewnętrznych to co w tych morzach było najcenniejsze. Te minerały krystalizowały się kumulując właściwości bioenergetyczne, dlatego teraz sól himalajską pozyskiwana w górskich kopalniach w Tybecie posiada te wyjątkowe cechy.

Zdrowotne właściwości krystalicznej soli himalajskiej:

  • pozytwnie wpływa na naturalne pH skóry
  • tonizuje i przeciwdziała starzeniu się skóry
  • jest pomocna przy zapobieganiu alergiom i chorobom układu oddechowego
  • pomaga w utrzymaniu higieny jamy ustnej i zębów
  • przeciwdziała chorobom oczu
  • przeciwdziała problemom z nerkami
  • przeciwdziała problemom trawiennym
  • przeciwdziała artretyzmowi i reumatyzmowi
  • pomaga w zwalczaniu problemów ze snem i koncentracją

Sól himalajska to czysta energia pochodząca z głębi ziemi której lecznicze właściwości są znane od tysięcy lat, kiedyś uznawana za panaceum, dzisiaj na nowo odkryta dostępna dla każdego do codziennego użytku z udowodnionymi przez medycynę efektami terapeutycznymi.

Składniki
Logistyka
Kraj pochodzenia

Sól himalalajska różowa drobno mielona 500g/24 SOLE ŚWIATA
Sól himalalajska różowa grubo mielona 500g/24 SOLE ŚWIATA