Sól morska Il Salino

Sól morska z 1000-letnich salin

  • Il Salino to włoska sól morska zbierana w historycznych, 1000-letnich salinach na terenie parku przyrodniczego Margherita di Savoia w Apulii.
  • Produkowana jest przez 100% włoską firmę, a cały łańcuch produkcji odbywa się we Włoszech – od zbioru soli do jego pakowania.
  • Produkt zachowuje wszystkie właściwości organoleptyczne wody morskiej, a jej pochodzenie i smak sprawiają, że sól Il Salino doskonale nadaje się do każdego rodzaju potraw.
  • Sól il Salino jest bogata w magnez.
Składniki
Wartości odżywcze
Logistyka
Sól spożywcza uzyskiwana z wody morskiej.

Wartości odżywcze w 100 g

Wartość energetyczna 0 kJ / 0 kcal
Tłuszcz 0 g
Węglowodany 0 g
Błonnik 0 g
Białko 0 g
Sól 99,2 g
Magnez 200 mg
Potas 30 mg

  • Masa netto sztuki: 1 kg
  • 1 karton = 10 szt.
  • 1 paleta = 980 szt.
  • VAT: 23%
  • Bez terminu ważności

Grubo i drobno mielona

Opakowania soli il Salino

  • Eksponują włoskie pochodzenie – włoska nazwa, flaga Włoch;
  • Eleganckie, ekologiczne opakowanie w marynistycznym stylu;
  • Do wyboru sól drobno- (FINO) i gruboziarnista (GROSSO);
  • Opakowanie eksponuje wysoką zawartość magnezu;
  • Produkty bez terminu ważności.