JAK PRZYGOTOWAĆ PAELLĘ?

Hiszpański ryż do paelli Montsia

Ryż do paelli to specjalna hiszpańska odmiana krótkoziarnistego ryżu, która zapewnia, że w łatwy sposób przygotujesz prawdziwą paellę lub dowolne aromatyczne danie z ryżu.

Ryż do paelli Monstia to trafiony wybór ponieważ:

  • Jest to jedyny w Polsce specjalny ryż do przygotowania autentycznej hiszpańskiej paelli - potrawy coraz popularniejszej w Polsce.
  • Ryż MONTSIA to najwyższa jakość, którą z łatwością docenią nie tylko wielbiciele kuchni południowej.
  • MONTSIA gwarantuje zawsze taki sam czas gotowania i użycie zawsze tej samej odmiary ryżu, oraz ten sam, wysoki poziom absorbcji smaku i aromatu przez co ryż zawsze jest tak samo bardzo aromatyczny.
Papryka grecka złota 440g220g KOSTOPULOS

Złota grecka papryka Kostopulos

Złota Grecka Papryka firmy Kostopulos uprawiana jest tylko w jednym miejscu na świecie – na żyznych glebach słonecznego Peloponezu. Przyjemnie ostra, chrupka, a jednocześnie delikatna stanowi bogate źródło witamin A, B6, C i E. Ponadto zawiera takie pierwiastki jak potas, wapń, fosfor, żelazo. Złota Grecka Papryka jest też niskokaloryczna – ma aż 3 razy mniej kalorii niż papryka czerwona, a ponieważ jest ostra, czyli zawiera kapsycynę, zapobiega chorobom serca i zawałowi! Dodaj ją do sałatki greckiej, pizzy, spaghetti lub po prostu połóż na kanapce i rozkoszuj się niepowtarzalnym złotym smakiem zdrowia!

Grecka tapenada Kostopulos

Tapenada (pasta) z wyjątkowych, greckich oliwek Kalamata. Idealna do kanapek.

Hiszpańska salsa Ybarra

Ali Oli - zbliżony do majonezu tradycyjny prowansalski sos czosnkowy.

Gaucha - salsa do mięs. Lekko pikantna o charakterystycznym, oryginalnym smaku.

Cocktail - salsa stworzona do owoców morza i dań na zimno. Jej podstawą są pomidory, jaja i olej.

Greckie pasty z serem feta Lyttos

Dwie oryginalne greckie pasty do kanapek:

  • z oliwek, sera feta (29%), czosnku, oregano,
  • z grillowanej papryki, sera feta PDO i migdałów.

Zestaw do paelli Monstia

Zestaw do paelli zawierający ryż, szafran oraz puszkę z bulionem, owocami morza, rybami i warzywami.
Łatwe do przygotowania danie o wyjątkowym smaku. W 18 minut skosztujesz we dwoje prawdziwej paelli.

Kreteńska Oliwa z Oliwek Extra Virgin P.D.O. Messara Oleum

Ta wyjątkowa oliwa z oliwek została w 2015 roku wyróżniona w dwóch międzynarodowych konkursach uzyskując nagrodę Gold Award. Produkowana jest ona w tłoczniach, gdzie przetwarzane są owoce z własnych drzew oliwnych producenta - małą grupę producentów, która bardzo dba i pilnuje całego procesu tworzenia oliwy: od kwitnienia drzew aż do zbioru i butelkowania. Ta dbałość na każdym etapie tworzenia oliwy pozwala osiągnąć produkt o wysokiej jakości z oznaczeniem pochodzenia PDO. 

Kreteńska Oliwa z Oliwa Extra Virgin Lyrakis

Trzy aromatyczne oliwy klasy Extra Virgin z dodatkiem prawdziwych kreteńskich ziół:

  • do greckiej sałatki - z majerankiem, oregano i kreteńskim oregano: dittany
  • do zielonych sałatek - z tymiankiem, szałwią, cząbrem
  • do warzyw - z szałwią, trawą cytrynową, bazylią.

Stwórz idealną sałatkę grecką!

Kreteńska Oliwa z Oliwek Extra Virgin P.D.O. Sitia Lyrakis

Oliwa pochodząca z Sitii na Krecie – miejscowości o największej liczbie słonecznych dni w Europie, czemu zawdzięcza wyjątkowo słodki smak i bogaty aromat.

Oliwa extra virgin o delikatnym smaku i przyjemnej konsystencji pochodząca z nizin prowincji Meramvelo - Lassithi na Krecie. Tłoczona z oliwek odmiany Koroneiki.