Greckie przetwory warzywne Kostopulos
Greckie papryki grillowane
Papryka odmiany Florinis, czerwona lub żółta, w kształcie długa i płaska, w smaku przyjemnie słodka, chrupka... o grubym miąższu i cienkiej skórce, podpiekana na ogniu, co wzmacnia jej wyjątkowy smak i aromat. Idealnie pasuje do sałatek, potraw z makaronu, mięsa, ryb, pizzy.
Grillowana czerwona/żółta papryka
Papryka, woda, ocet destylowany, sól, cukier
Złota grecka papryka
Złota Grecka Papryka firmy Kostopulos uprawiana jest tylko w jednym miejscu na świecie – na żyznych glebach słonecznego Peloponezu. Przyjemnie ostra, chrupka, a jednocześnie delikatna stanowi bogate źródło witamin A, B6, C i E. Ponadto zawiera takie pierwiastki jak potas, wapń, fosfor, żelazo. Złota Grecka Papryka jest też niskokaloryczna – ma aż 3 razy mniej kalorii niż papryka czerwona, a ponieważ jest ostra, czyli zawiera kapsycynę, zapobiega chorobom serca i zawałowi! Dodaj ją do sałatki greckiej, pizzy, spaghetti lub po prostu połóż na kanapce i rozkoszuj się niepowtarzalnym złotym smakiem zdrowia!
Złota grecka papryka, woda, ocet destylowany, sól, cukier, aromat koperku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), barwnik: ryboflawina (E101), substancje konserwujące: benzoesan sodu (E211), pirosiarczan sodu (E223)
Greckie pasty warzywne
Ciekawe połączenie pikantności pieczonej papryki z delikatną słodyczą pomidorów tworzy mieszankę smaków bogatą w smak i aromat, dającą wiele możliwości wykorzystania zarówno jako dodatek, baza czy uzupełnienie wielu potraw przyrządzanych na ciepło i zimno.
Pasta z pieczonej czerwonej papryki i pomidorów
Przygotowana z greckiej czerwonej i złotej papryki, pomidorów i oliwy z oliwek. Idealna do makaronów, pizzy, mięs, kanapek. Wyjątkowy dip do krakersów lub świeżego pieczywa.
Pasta z pieczonego bakłażana i pomidorów
Tradycyjna grecka pasta z bakłażana z dodatkiem pomidorów, oliwy z oliwek i ziół. Świetnie komponuje się z makaronem, pieczywem i jako sos do mięs.
Pasta z pieczonego bakłażana i pomidorów
Pasta z pieczonego bakłażana (61%), pasta pomidorowa (28%), oliwa z oliwek, cukier, sól, ocet, czosnek, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, czarny pieprz, pietruszka, bazylia
Pasta z pieczonej papryki i pomidorów
Pasta z pieczonej papryki czerwonej (61%), pasta pomidorowa (25%), pasta ze złotej greckiej papryki, oliwa z oliwek, cukier, sól, ocet destylowany, czosnek, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Greckie pomidory suszone na słońcu
Aromatyczne i intensywne w smaku, są doskonałym dodatkiem do wszelkich dań. Świetnie sprawdzą się do sałatek i makaronów, uzupełniają smak mięs i znakomicie smakują w połączeniu z serem feta.
Suszone pomidory Julienne krojone i połówki 200g
Pomidory suszone na słońcu, olej słonecznikowy, kwas cytrynowy, Metabisulfit sodu, czosnek, liść laurowy.