Hiszpańskie oliwki Figaro
Oliwki i warzywa konserwowe marki Figaro produkowane są w Hiszpanii od 1920 r. Obecnie marka dostępna jest w ponad 60 krajach świata, w tym w Polsce, gdzie wyrosła na lidera rynku oliwek markowych.
Oliwki Figaro na przestrzeni lat wielokrotnie wyróżnione zostały nagrodami konsumenckimi jako marka najpopularniejszych oliwek w Polsce.
Oliwki zielone nadziewane pastą paprykową
Najpopularniejszy typ oliwek w Polsce.
Oliwki, woda, pasta paprykowa 18% (papryka, zagęstnik: alginian sodu, stabilizator: guma guar, substancja wiążąca:chlorek wapnia), sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.
Oliwki czarne drylowane i krojone
Drugi najpopularniejszy w Polsce typ oliwek - oliwki hiszpańskie czarne drylowane.
Oliwki czarne, woda, sól, substancja wzmacniająca kolor: glukonian żelazawy
Oliwki zielone drylowane i krojone
Ostatni z trzech najpopularniejszych w Polsce typów oliwek - oliwki zielone drylowane.
Oliwki, woda, sól, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy
Oliwki Królewskie (Gordales)
Figaro oferuje największy w Polsce wybór oliwek Królewskich. W asortymencie oliwki Królewskie:
- czarne drylowane,
- zielone z całymi ząbkami czosnku,
- zielone z pastą paprykową,
- zielone drylowane,
- zielone z pestką.
Oliwki zielone nadziewane
Nowość w ofercie Figaro - oliwki w słoiku 244 ml nadziewane: pastą z jalapeño, pastą cytrynową, pastą czosnkową, pastą anchois.
Oliwki zielone, woda, pasta czosnkowa 6% (czosnek, stabilizator: alginian sodu, guma guar, substancja wiążąca: chlorek wapnia), sól, wzmacniacz smaku: glutaminian sodu, regulator kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy
Oliwki nadziewane
Wyrafinowane smaki w przystępnym opakowaniu 156 ml.
- Oliwki z całym migdałem,
- Oliwki z całymi ząbkami czosnku,
- Oliwki z pastą anchois.
Oliwki, woda, migdały (8%), sól, regulatory kwasowości: kwas mlekowy i kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy
Zobacz też przetwory warzywne Figaro
Papryka Piri Piri, kaparki, owoce kapara i inne.