Sól morska Il Salino
Sól morska z 1000-letnich salin
- Il Salino to włoska sól morska zbierana w historycznych, 1000-letnich salinach na terenie parku przyrodniczego Margherita di Savoia w Apulii.
- Produkowana jest przez 100% włoską firmę, a cały łańcuch produkcji odbywa się we Włoszech - od zbioru soli do jego pakowania.
- Produkt zachowuje wszystkie właściwości organoleptyczne wody morskiej, a jej pochodzenie i smak sprawiają, że sól Il Salino doskonale nadaje się do każdego rodzaju potraw.
- Sól il Salino jest bogata w magnez.
Składniki
Wartości odżywcze
Logistyka
Sól spożywcza uzyskiwana z wody morskiej.
Grubo i drobno mielona
Opakowania soli il Salino
- Eksponują włoskie pochodzenie – włoska nazwa, flaga Włoch;
- Eleganckie, ekologiczne opakowanie w marynistycznym stylu;
- Do wyboru sól drobno- (FINO) i gruboziarnista (GROSSO);
- Opakowanie eksponuje wysoką zawartość magnezu;
- Produkty bez terminu ważności.