Greckie oliwki Kostopulos

Oliwki greckie Kalamata

Od ponad osiemdziesięciu lat rodzina Kostopulos dostarcza na stoły najlepsze odmiany oliwek z wybranych greckich gajów oliwnych. Oliwki Kalamata charakteryzują się kształtem łezki w kolorze fioletu. Swoją nazwę zawdzięczają rejonowi z którego pochodzą - okręgu Kalamata na Peloponezie, skąd pochodzą najlepsze ciemne oliwki na świecie. 

Składniki
Wartości odżywcze
Opakowanie

Mieszanka oliwek z Unii Europejskiej
Mieszanka oliwek (oliwki zielone, oliwki Kalamata), woda, ocet destylowany, sól, kwas mlekowy, krojona czerwona papryka, zioła i przyprawy: odwodniony czosnek, pietruszka, rozdrobniona papryka chilli, czosnek.

Oliwki Kalamata jumbo z pestką

Oliwki Kalamata, woda, sól, ocet destylowany, kwas mlekowy.

Wartości odżywcze w 100 g:

Wartość energetyczna:  1100 kJ / 272  kcal.
Tłuszcz: 27,1 g
  w tym kwasy nasycone:  4,4 g 
Węglowodany: 5,4 g
  w tym cukry: 1 g.
Błonnik:  0,7 g.
Białko: 1,7 g.
Sól: 2,8 g

Słoik szklany 290 g
Karton 12 szt.
Karton/paleta 130 szt.

Gdzie kupić?

Kliknij i zobacz